Geplaatst op
Er zijn verschillende manieren om toch door te gaan met je onderneming ook al ben je failliet gegaan. Vaak kun je met de hulp van investeerders je schulden afbetalen en de draad weer opnieuw oppakken. Ook kan het zijn dat je onder een andere naam opnieuw gaat beginnen. Daarnaast kan er ook een overeenstemming worden getroffen met de schuldeisers waardoor je juist weer niet failliet gaat.
Doorstarten na een faillissement
De doorstart na faillissement is iets wat je goed moet regelen. Het is belangrijk dat je dit aan de curator doorgeeft. Een curator kijkt namelijk vaak alleen naar de waarde van spullen en niet naar het feit dat jij een doorstart gaat maken. Het is daarom belangrijk om zowel met je schuldeisers alsmede de curator goed om tafel te gaan zitten. Ook zijn er schuldeisers of andere geïnteresseerde die jouw bedrijf kunnen overkopen. De curator is dan wel verplicht om hen alle inzichten te geven in het bedrijf. Vaak laten ze deze interesse pas blijken op het moment dat het bedrijf ook echt failliet is verklaard. Ook kun je op de hoogte bedrijven van bedrijven die onlangs failliet zijn verklaard. Dit wordt namelijk elke dag gepubliceerd op de website van de rechtspraak. De contracten die een bedrijf heeft met klanten kunnen veel geld waard zijn voor andere ondernemingen. Hier wordt dan ook meestal grof geld voor neergelegd.
Herstructureren tijdens een crisis
In een crisistijd is het belangrijk om harde handelingen te treffen. Zo heb je niet de tijd om rustig over deals na te denken. Het is verstandiger om deze op dit moment op te zeggen. Ook kun je ervoor kiezen om schulden te laten omzetten in aandelen. Dit betekent wel dat klanten een aandeel in de winst van je bedrijf krijgen. Hier moet je wel goed over nadenken want dat heeft ook effect op de toekomst. Daarnaast moet je alleen de rekeningen betalen die echt per direct dient te worden afgelost. Het geld wat je niet hebt kun je namelijk ook niet uitgeven. Ook kun je bij verschillende partijen proberen om uitstel van betaling te vragen. Dit zorgt ervoor dat je weer wat meer ademruimte krijgt en wellicht het bedrijf kan blijven voortzetten. Daarnaast kun je ook onderhandse akkoorden treffen waardoor je bedrijf weer levensvatbaar wordt.
Op deze manier blijft je bedrijf bestaan
Wanneer je merkt dat de rekeningen niet betaald kunnen worden is het verstandig om contact te leggen met alle schuldeisers. Vaak kan er wel iets geregeld worden zoals een afbetaling in termijnen of uitstel van betaling tot de betere periode. Hierdoor kun je jouw bedrijf alsnog voortzetten en krijg je ook weer de kans om geld te verdienen. Eveneens is het verstandig om na te denken over de levensvatbaarheid van je bedrijf. Wanneer je te lang met schulden blijft doorlopen kunnen ze alleen maar hoger worden. In sommige situaties is het dan ook verstandig om eerst jezelf failliet te laten verklaren zodat je later weer kunt doorstarten.
Gerelateerde berichten
Gratis reclame, zo doe je dat
Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...