Geplaatst op
Wanneer je een B.V. opricht zitten daar een aantal voordelen aan. Die gaan we in deze blog met je bespreken. Het kan echt een ideale oplossing voor je bedrijf zijn. Benieuwd hoe het zit? Kijk dan snel met ons mee!
Voordelen bv
Het oprichten van een bv is een daad waarvan je veel plezier kunt hebben op verschillende manieren. Maar wat is een bv? Dat is een onderneming die op naam staat van een of meerdere eigenaren. In feite zijn dit de aandeelhouders. Met een bv is het zo, dat de aandelen op naam staan en dat je ze dus niet kunt verhandelen, bijvoorbeeld op de beurs. Een groot voordeel van deze constructie is dat je meerdere functies kunt verdelen over de verschillende aandeelhouders. Zo kun je de rollen van: algemeen directeur, operationeel directeur of eigenaar vastleggen. Dit kan bij een eenmanszaak bijvoorbeeld niet. Een bv oogt ook een stuk professioneler dan een eenmanszaak of ZZP-constructie. Bescherming van het privévermogen is ook een mogelijkheid met een standaardbv, omdat dit een rechtspersoon is. Bij een eenmanszaak vallen privé- en bedrijfsvermogen samen, dan is er geen rechtspersoon, alleen de natuurlijke persoon, namelijk die van de eigenaar.
Voordelen op een rijtje:
- Aandelen uitgeven en verdelen
- Rollen uiteen halen
- Bescherming van privévermogen door rechtspersoon van de bv
Financiële voordelen
Er zijn aantal financiële voordelen verbonden met de bv:
- Geen aansprakelijkheid privévermogen (we noemen het nog maar een keer)
- 20 – 25% belasting op de winst en geen 52% maximaal op de inkomstenbelasting
- Startkapitaal hoeft niet hoog te zijn, slechts 0,01 euro!
De holdingstructuur
Bij het ondernemen is het belangrijk dat er onnodige risico’s uitgesloten worden. De standaardbv is daarbij een ideaal voertuig, omdat er een structuur gemaakt kan worden waarbij er een moederbedrijf opgericht wordt: de holding, waaronder verschillende werkbv’s (de dochterondernemingen) geplaatst kunnen worden. Met deze werkbv’s kan ondernomen worden met alle risico’s van dien, terwijl in het moederbedrijf het kapitaal en de gelden veiliggesteld kunnen worden. Wanneer er een werkbv op de fles gaat, dan kan er geen aanspraak gemaakt worden op het kapitaal of de gelden in het moederbedrijf (de holding). Een ideale manier om risico te beperken!
Gerelateerde berichten
Jouw online marketingbureau in Breda
De Oppakkers is een online marketingbureau in Breda, gespecialiseerd in het helpen van bedrijven om online te groeien en meer zichtbaarheid te...